Menu Sluiten

Vragen en antwoorden Joy App

Je hebt een uitnodiging gekregen om via de Joy App digitale toegang te krijgen tot een van onze evenementen. Download je de Joy App? Dan wordt stap voor stap aan je uitgelegd wat je met de app kunt doen en hoe je je registreert voor digitale toegang. Loop je ergens tegenaan? Hieronder staan een aantal vragen en antwoorden voor je op een rij. Toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op via een mailtje aan app@joy-events.nl.

Algemene vragen over de Joy App

Wat kun je met de Joy App doen?
Via de Joy App krijg je makkelijk en snel digitaal toegang tot onze evenementen. Je bent sneller binnen, omdat je thuis al bent geïdentificeerd. Je kunt tickets ook eenvoudig delen met vrienden. Daarnaast vind je in de app alles wat je wil weten over onze evenementen.

Hoe veilig is de app?
Je persoonsgegevens staan in een digitale kluis op je telefoon en staan dus niet in een centrale database. Pas als je een ticket accepteert, geef je toestemming om bepaalde persoonsgegevens vanuit de app te delen met Joy. Dit zijn je voornaam, achternaam, geboortedatum en e-mailadres.

De app doet het niet. Kan ik dit ergens melden?
Zeker. Probeer eerst om de app écht af te sluiten en er dan opnieuw naartoe te gaan. Doet de app het dan nog steeds niet? Sorry voor het ongemak. Fijn als je dit even meldt via een mailtje aan app@joy-events.nl. Dan kijken we wat er aan de hand is.

Vragen over het eenmalig registreren

Waarom moet ik mijn legitimatiebewijs scannen?
Voor het bekijken van je persoonlijke digitale tickets, het doorsturen daarvan en om digitaal toegang te krijgen tot het evenement, is het nodig om je eenmalig te registreren. Zo is je toegangsrecht echt persoonsgebonden. Dit gaat snel & eenvoudig en is dus maar 1 keer nodig. Je kunt hiervoor je geldige rijbewijs, ID-kaart of paspoort gebruiken.

Hoe kan ik mijn legitimatiebewijs het beste scannen?
In de app staat stap voor stap aan je uitgelegd hoe je je document kunt scannen. Een aanvulling daarop:
• haal je telefoon uit het hoesje;
• hoe (vanaf waar) je telefoon scant, kan per toestel verschillen. Het verschilt dus ook waar je je identiteitsbewijs moet plaatsen. Zodra de blauwe bolletjes verschijnen (iOS) of de blauwe balk zichtbaar wordt (Android), weet je dat je de juiste plek gevonden hebt;
• hou telefoon & je paspoort, ID-kaart of rijbewijs zo plat en stil mogelijk als je de QR-code, de code onderaan je document of de chip scant en blijf dit doen tot het scannen klaar is.

Ik kan mijn rijbewijs niet scannen. Wat nu?
De app kan rijbewijzen scannen waar een chip in zit. Dat kun je zien door te checken of je rijbewijs achterop een QR-code heeft.
• Is dat het geval? Dan kun je je rijbewijs gebruiken voor deze app. In de app zelf vind je als je kiest voor ‘rijbewijs’ een paar tips hoe je dit het beste kunt doen.
• Heeft je rijbewijs geen QR-code? Registreer je dan met een ander identiteitsbewijs.

Welk e-mailadres kan ik gebruiken bij de registratie?
Let op: dit werkt anders als je de koper van tickets voor het event bent, dan voor degene die een ticket via de app van iemand anders ontvangt. Verschillende bezoekers kunnen zich niet aanmelden met hetzelfde e-mailadres.

Voor de kopers geldt dit: gebruik bij het registreren het e-mailadres dat je ook gebruikt hebt om je tickets van het event aan te schaffen. Dat is het e-mailadres waarop je de e-mail hebt ontvangen. Heb je je met een ander e-mailadres geregistreerd? Dan zie je je tickets niet in de app. Verwijder dan je account en meld je met het bekende e-mailadres opnieuw aan.

Voor de ontvangers geldt dit: krijg je een ticket doorgestuurd van iemand anders? Registreer dan met een eigen e-mailadres.

Ik wil mijn account verwijderen. Hoe werkt dat?
Dat kan eenvoudig via de ‘verwijder account-button’ in de app zelf.

Vragen over tickets inzien, toewijzen en doorgeven

Ik ben geregistreerd en heb een ticket. Waar vind ik nu het ticket?
Je vindt je tickets op het homescherm onder Tickets bij het evenement. Zodra je het ticket aan jezelf hebt toegewezen, zie je het ticket in je app met jouw naam. De tickets die je voor vrienden hebt gekocht, vind jij nu eerst in jouw app. Jij kunt ze nu aan hen uitdelen, via de app, zodat zij ook digitaal toegang kunnen krijgen tot het event.

Ik wil een ticket aan iemand anders geven. Hoe doe ik dat?
Je kunt eenvoudig een ticket doorgeven via de knop ‘ticket toewijzen’. Vervolgens via ‘delen via link’ kun je het ticket bijvoorbeeld via WhatsApp, SMS of e-mail delen. Om hun ticket te kunnen ophalen, hebben je medebezoekers ook de app nodig. Nadat zij zich hebben geregistreerd en het ticket hebben geaccepteerd, staat het in hun app bij ‘Tickets’ met hun naam erbij.

Heb je het ticket van iemand anders via de app gekregen?
Vraag dan aan diegene om het ticket van jou terug te nemen. Dat kan via zijn of haar app door op het ticket te tikken en te kiezen voor ‘ticket terugnemen’. Vervolgens kan diegene het ticket met iemand anders delen.

Ik kan mijn tickets niet vinden. Wat nu?
Voor de kopers geldt dit: heb je alle stappen zoals hierboven doorlopen, maar zie je je ticket niet in de app? Neem dan contact op via een mailtje aan app@joy-events.nl.

Voor de ontvangers geldt dit: staat het ticket dat je zoekt er niet tussen? Klik dan nogmaals op de link waarin je het ticket gekregen hebt. Zie je nu alsnog geen ticket om te accepteren in de app? Neem dan contact op via een mailtje aan app@joy-events.nl.

Ik heb per ongeluk een ticket naar de verkeerde gestuurd. Wat nu?
Ga naar het ticket dat je gedeeld hebt, tik erop en kies dan voor ‘delen annuleren’.

Ik heb per ongeluk een ticket dat ik kreeg ‘afgewezen’. Hoe krijg ik ‘m nu toch in mijn app?
Heb je het ticket van iemand anders doorgestuurd gekregen? Probeer dan eerst om nog een keer op de gedeelde link te klikken. Werkt dat niet? Laat het die persoon dan even weten. Hij of zij kan dan het gedeelde ticket eerst annuleren en vervolgens opnieuw met je delen.

Over JOY

JOY staat voor de beste house line-ups, hardste vibes en het gezelligste publiek. Gestart op thuisbasis Bronze Beach op het Bloemendaalse strand maar inmiddels is JOY ook niet meer weg te denken uit Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Scheveningen.